Partidele naționaliste PRU, PRM și PND vor constitui o alianță politică, intitulată Blocul Identității Naționale în Europa - BINE - , protocolul de constituire fiind semnat duminică.

Cererea de înregistrare la Tribunal urmează a fi transmisă săptămâna viitoare.

”Astăzi (duminică - n.r.) am semnat protocolul de constituire al Alianței politice pe care o vom înregistra la Tribunal săptămâna viitoare - Blocul Identității Naționale în Europa, denumită prescurtat «BINE» ”, a declarat  președintele fondator al Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, care a precizat că sloganul noii alianțe va fi ”Facem BINE România!”, relatează Mediafax.

”Forurile de decizie ale PRU, PRM și Partidul Nouda Dreaptă (PND) au constituit această alianță în data de 25 martie, de «Buna Vestire» . A fost cea mai bună veste care putea să vină pentru naționaliștii din România. După 27 de ani de fărămițare, de dezbinare pe partea naționalistă a eșichierului politic, iată că astăzi cele trei partide reprezentantive pentru naționalismul din România și-au dat mâna și sunt hotărâte să facă bine România”, a mai spus Bogdan Diaconu.

Diaconu l-a asigurat pe Dragnea că nu există niciun fel de colaborare între PRU și Ponta sau Constantin

”Bogdan Diaconu are o colaborare cu Adrian Popescu (președintele PRM - n.r.) și cu Tudor Ionescu (președintele PND - n.r.) . PRU are o colaborare cu PRM și cu Noua Dreaptă. Aceasta este formula politică care ne vom prezenta în alegerile care vor urma și în fața românilor. Nu există niciun proiect comun între PRU sau Bogdan Diaconu și fostul prim-ministru Victor Ponta și nu vom mai permite nimănui să folosească naționalismul românesc pentru a-și duce bătăliile de putere din PSD sau din altă parte”, a precizat Bogdan Diaconu.

El a mai precizat că i-a dat asigurări în acest sens liderului PSD, Liviu Dragnea.

”Cu Liviu Dragnea am discutat fiind în trecere pe la Parlament. Am avut o întâlnire. Am discutat și l-am asigurat că nu există niciun fel de colaborare între PRU și Bogdan Diaconu și Victor Ponta sau Daniel Constantin”, a adăugat Diaconu.

La rândul său, Adrian Popescu a precizat că la această alianță va ”accesa” și Gigi Becali: ”Am permisiunea domnului Gigi Becali, cu care am discutat acum două zile, să vă comunic că și dânsul va «accesa»  la această alianță pentru că este un bun român și pentru că a înțeles că este momentul toți care cred și simt românește și cred în viitorul României să ni se alăture”.

Tudor Ionescu, președintele Partidului Noua Dreaptă, a spus că alianța este constituită "într-un moment cheie pentru România".

"Niciodată în istoria României trei partide naționaliste nu s-au aliat", a afirmat Ionescu, precizând că alianța are nevoie de 9% din voturi "pentru a accede în forul legislativ european și național".