Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au reîntors duminică la masa negocierilor, însă doar pentru două ore și pentru a consemna un nou blocaj în discuții, notează HotNews.

Sâmbătă, liderii celor trei partide nu au reușit să cadă de acord asupra împărțirii funcțiilor de premier, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Senatului.

Nici duminică nu s-a înregistrat vreun progres în acest sens, astfel că discuțiile au fost din nou sistate, urmând ca acestea să fie reluate după consultările de luni, de la Palatul Cotroceni

Deși planul era ca cele trei formațiuni să meargă la discuțiile cu președintele cu un acord și o singură propunere de premier, cel mai probabil fiecare partid îi va prezenta lui Klaus Iohannis o proprie propunere de premier.

USR PLUS și-a anunțat duminică echipa care merge la consultări: Dan Barna, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache, Cătălin Drulă și Cosette Chichirău.

În același timp, senatorul PNL Alina Gorghiu a postat pe Facebook un mesaj care îndeamnă la susținere și dialog, scrie News.ro. 

„Avem nevoie în continuare de încrederea și sprijinul dumneavoastră! Vom avea un 2021 cu liniște politică, cu reforme, cu dialog! Echipa PNL este și va fi alături de voi”, a scris Gorghiu.

Consultările vor avea loc după următorul program: Partidul Social Democrat (PSD) - ora 11,00; Partidul Național Liberal (PNL) - ora 12,00; Alianța USR PLUS - ora 13,00; Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) - ora 14,00; Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) - ora 15,00; minoritățile naționale reprezentate în Parlament - ora 16,00.