Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, pentru Agerpres, că preşedinţia Partidului Socialiştilor Europeni (PES) va decide joi "revenirea PSD cu drepturi depline".

"Joi, preşedinţia Partidului Socialiştilor Europeni va decide revenirea PSD cu drepturi depline în ceea ce înseamnă structurile de coordonare ale socialiştilor europeni", a afirmat Victor Negrescu, consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

El a adăugat că acest lucru înseamnă o "dezgheţare" a relaţiilor. Negrescu a susţinut că s-a ajuns la un consens şi ca urmare a discuţiilor pe care le-a purtat în ultima perioadă cu partenerii de la Bruxelles, relatează Agerpres.

La începutul lunii aprilie, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, a anunţat, în cadrul unei reuniuni a liderilor socialişti, care a avut loc la Bruxelles, că relaţiile cu Partidul Social Democrat din România sunt îngheţate.

Primul semn că relațiile au fost ”înghețate” doar din scopuri electorale a fost alegerea Rovanei Plumb în funcția de vicepreședinte al Grupului socialist din PE, după europarlamentarele din mai.