Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, consideră că toți cei care au condus Ministerul ar trebui să se simtă vinovați pentru starea în care arată sistemul medical, dar a adăugat că el nu își dă demisia după tragedia din Piatra Neamț.

Întrebat dacă el, în calitate de minstru al Sănătății, se simte vinovat pentru tragedia din Piatra Neamț, Tătaru a răspuns: "Toți ar trebui să ne simțim vinovați din miniștrii care am fost. Pentru tot ce se întâmplă în sănătatea românească".

De asemenea, întrebat dacă s-a gândit să își dea demisia, ministrul a spus că nu.

"Sunt șapte luni și jumătate de când am girat sau gestionat o pandemie. (...) M-am gândit la tot ce a însemnat tragedia, la tot ce au însemnat acei oameni, la familiile lor, la tot ce a însemnat un act medical de calitate și, făcând o analiză, deciziile pe care le voi lua în continuare sunt cele în care voi continua o activitate și o reformă în sistemul medical românesc", a spus Tătaru.

Nelu Tătaru a mai afirmat că, dacă în stare de alertă, la fel ca în starea de urgență, spitalele județene puteau rămâne sub coordonarea Ministerului Sănătății, atunci se puteau face mai multe.

+++

Reamintim că duminică, Nelu Tătaru afirma că toți suntem vinovați pentru situația în care a ajuns sistemul de sănătate.

"Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare, cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat Tătaru.