Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta și cu membri din Executiv, luni seară, la sediul partidului din Băneasa.

Grindeanu a refuzat marți, pentru a treia oară, cererea lui Liviu Dragnea de a demisiona din funcție, potrivit unor surse din PSD citate de HotNews.ro. Premierul i-ar fi transmis lui Dragnea că nu demisionează nici azi, nici mâine, chiar dacă forul de conducere al PSD, Comitetul Executiv (format în majoritate din fidelii lui Dragnea) îi va cere acest lucru. Mai mult, Sorin Grindeanu i-ar fi spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD va înlocui mai mulți miniștri sau îi va determina să demisioneze, el va propune imediat înlocuitori pentru aceștia.

***

Soarta guvernului Grindeanu se decide miercuri în ședința Comitetului Executiv al PSD care va discuta evaluarea pentru fiecare ministru în parte, precum și posibile remanieri.

***

Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Social, Gabriel Petrea, a declarat că, dacă partidul îi va cere să-și dea demisia, el va face un asemenea gest, deoarece PSD i-a oferit sprijin politic si nu este o funcție pe care și-a adus-o "de acasă".

***

”Nu știu ce notă am. Știu că am trecut evaluarea. De fapt nu am avut niciun fel de emoții pentru că noi am avut 74 de acte normative pe care le-am implementat și mai sunt 39 până la sfârșitul acestui an, dar nu am ieșit din termen”, a declarat marți Lia Olguța Vasilescu, confirmând așadar că a trecut de evaluarea din partid.

***

Singurii trei miniștri care au trecut de evaluarea cerută de Liviu Dragnea în PSD sunt Petre Daea (Agricultură), Carmen Dan (Interne) și Lia Olguța Vasilescu au declarat pentru HotNews.ro și Mediafax surse politice. Ceilalți 24 de miniștri din guvernul Grindeanu au picat evaluarea lui Dragnea, iar PSD ar urma să le ceară demisia, potrivit surselor citate.

Potrivit Adevărul, de evaluare ar fi trecut și Sevil Shhaideh (Dezvoltare) și Mircea Dobre (Turism).

***

Surse oficiale au declarat agenției News.ro că Liviu Dragnea l-a amenințat, în cadrul discuțiilor care au avut loc luni seara la sediul PSD, pe Sorin Grindeanu că îi retrage sprijinul politic fiind nemulțumit de întârzierile în aplicarea unor măsuri din programul de guvernare.

Potrivit unor surse Mediafax, Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după ce acesta s-a întors în țară din Croația, și i-a solicitat să demisioneze, dar premierul a respins cererea.

Duminică seara, președintele PSD a anunțat că a fost finalizată evaluarea miniștrilor Cabinetului Grindeanu și se lucrează la concluzii. Întrebat unde sunt cele mai mari probleme, Dragnea a spus: "Sunt multe domenii în care sunt probleme. O să prezentăm raportul public, ca să înțeleagă toată lumea despre ce e vorba".

Vineri, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că toți miniștrii Guvernului Grindeanu și-au depus demisiile în alb la partid, dar, spune el, nu le va folosi pentru că nu asta e procedura corectă.

"Toți (miniștrii și-au depus demisiile în alb la partid — n.r.), atunci când și-au primit mandatele. Nici nu știu unde sunt depozitate aceste demisii în alb, ei au făcut gestul ăsta, dar eu nu le folosesc pentru că nu cred că asta e o procedură corectă. Adică nu mă duc și le iau din sertar și le pun data. Eu nu procedez așa. Am mai avut un caz de genul ăsta și nu...", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă miniștrii și-au depus demisiile în alb așa cum a procedat Olguța Vasilescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, inclusiv premierul Sorin Grindeanu ar fi făcut un astfel de gest.

"Probabil că în euforia formării noului Guvern unul dintre ei a avut această idee și au făcut acele demisii în alb. Nu mă interesează acele demisii în alb. Cine vrea să-și dea demisia trebuie să fie un act asumat și explicat, nu o demisie lăsată în alb care este activată", consideră Dragnea.