Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, la un eveniment dedicat zilei PNL care a avut loc la Vila Florica din Argeș, că vineri, pe 26 mai, își va depune mandatul de prim-ministru.

Întrebat de un reporter dacă își dă demisia pe 26 mai, acesta a răspuns: "Dacă am zis că îmi depun mandatul. (...) Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul".

De asemenea, întrebat dacă există vreo șansă ca Ministerul Dezvoltării să rămână la UDMR, astfel încât maghiarii să rămână la guvernare, premierul a replicat că nu s-au încheiat încă negocierile, iar "orice formulă de la cea a rămânerii în protocol până la cea a modificării, asumării ministerelor de fiecare partid în parte este deschisă".

El a mai precizat că "se consumă ziua de vineri și voi lua o decizie" referitoare la funcția pe care o va ocupa în stat.

Acestaa reiterat și că decizia este luată ca viitorul Guvern să aibă 18 ministere.

"Nu vorbim doar de cele 18 ministere. Știți foarte bine că am dat un semnal foarte clar referitor față de ce înseamnă reducerea numărului de personal în primă fază la nivelul aparatului guvernamental și al demnitarilor. Am redus cu 50% numărul de consilieri la nivelul demnitarilor, reducem numărul de ministere, vom reduce numărul de secretari de stat și aparatele aferente fiecăruia", a completat șeful PNL.

Ciucă a spus și că nu a discutat încă cu președintele Klaus Iohannis, ci o va face după ce finalizează negocierile.

Tot Ciucă a spus că președintele nu se implică în negocieri, ci e decizia partidelor politice ce fac. 

Totuși, conform G4Media.ro, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți seara, la Vila Lac, cu liderii PNL. Nu este clar care a fost subiectul discuțiilor, însă potrivit unor surse Digi24, șeful statului le-ar fi cerut liberalilor să urgenteze negocierile pentru noul guvern, astfel încât Marcel Ciolacu să fie instalat premier până pe data de 1 iunie.