Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, într-o emisiune la Kanal D, că îl apreciază Eduard Hellvig pentru tot ceea ce a făcut și cât a condus SRI, și cât a fost în politică, astfel că "este oricând binevenit în PNL".

"Am lucrat foarte bine cu domnul Eduard Hellvig, îl apreciez foarte mult pentru tot ceea ce a făcut în politică și la conducerea SRI. Am spus și atunci și o afirm și acum: este oricând binevenit în PNL. PNL e un partid deschis, avem nevoie de oameni de valoare și oricine dorește să vină să pună umărul la tot ceea ce ăși propune PNL este binevenit”, a spus Nicolae Ciucă.

În luna septembrie, Ciucă a fost întrebat care este legătura partidului acum cu fostul președinte Crin Antonescu și fostul secretar general, Eduard Hellvig.

"PNL își respectă liderii, indiferent unde își desfășoară activitatea acum și va continua să îi respecte și să își mențină deschise liniile de dialog cu toți oamenii de valoare din țară", a răspuns el.

Întrebat dacă există "linii de dialog" acum, Ciucă a replicat că vorbește de fiecare dată când are ocazia cu Crin Antonescu, Vasile Blaga, Theodor Stolojan sau Florin Cîțu, însă cu Hellvig "doar nu ne-am supărat cu dumnealui", dar "după ce și-a terminat mandatul la SRI nu am mai discutat".

Pe 18 august, fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat, într-un interviu pentru Gândul, că ipoteza candidaturii fostului șef al SRI, Eduard Hellvig, la alegerile prezidențiale este una de luat în seamă.

„Nu știu dacă va candida, dar părerea mea este că e o ipoteză de luat în seamă. Nu știu, în primul rând, el ce își dorește sau nu-și dorește. Știu doar că este un om care a acumulat o experiență excepțională, este un om ale cărui principii, mai mult sau mai puțin respectate, le cunosc, sunt foarte în regulă. Și este un om inteligent. Ce vrea să facă mai departe… El este foarte tânăr. Știi cât de tânăr e? Încât dacă era judecător, îl scoteau la pensie”, a spus Crin Antonescu.

Pe 3 iulie, directorul SRI, Eduard Hellvig, și-a anunțat demisia din funcție și a prezentat "transformările" prin care a trecut instituția în ultimii ani.