Premierul Nicolae Ciucă efectuează miercuri și joi o vizită oficială la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu mai mulți lideri europeni.

Potrivit agendei, Ciucă va avea o întrevedere cu Iulia Matei, ambasador, reprezentantul permanent al României pe lângă Uniunea Europeană COREPER II, dar și cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Tot miercuri se va întâlni și cu Dan Neculăescu, ambasador extraordinar și plenipotențiar, reprezentant permanent al României la NATO.

O întâlnire va avea loc și cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul căreia cei doi vor susține o conferință de presă comună.

De asemenea, Nicolae Ciucă se va vedea și cu prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo.

După-amiază va avea loc tot la Bruxelles ceremonia de semnare a Acordului bilateral de cooperare între Centrul Belgian de Cercetări Nucleare și Institutul Național de Cercetare, Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH)  și Memorandumul de înțelegere referitor la cooperarea în domeniul nuclear între Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) și Centru Belgian de Cercetări Nucleare (SCK CEN).

Ulterior, Ciucă și omologul belgian vor face declarații de presă.

După aceea, premierul român se întâlnește cu cu Manfred Weber, președintele Grupului PPE din Parlamentul European și apoi va avea consultări cu reprezentanții comunității de afaceri române și belgiene.

Joi dimineață, aceasta va avea o îtrevedere cu delegația europarlamentarilor români, în cadrul unui mic dejun de lucru și o discuție cu Adina Vălean, Comisarul european pentru transport.

La finalul vizitei, Biroul de presă al Guvernului anunță că Nicolae Ciucă va susține o conferința de presă. El este însoțit în cadrul vizitei oficiale de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.