Premierul Nicolae Ciucă a fost numit joi de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, un lider "care știe calea" și care "știe să utilizeze busola" pentru a consolida legăturile noastre cu valorile și beneficiile lumii democratice.

Declarația lui Cărbunaru a fost făcută în deschiderea evenimentului ”ADERAREA LA OCDE - oportunități pentru mediul de afaceri din România”, organizat de Guvernul României în colaborare cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

"În această parte a lumii este foarte important să spui și să știi de ce parte a lumii îți asumi să fii. România este de partea lumii în care valorile democratice și ale economiei de piață sunt respectate. Dacă forța de atracție a UE și NATO este mare, iată că și forța de atracție a României este mare. (…) E nevoie de lideri care să știe calea, iar în astfel de vremuri complicate, busola devine esențială pentru orientare. În aplauzele dvs., îl invit în scenă pe cel care știe să utilizeze această busolă, vrea și poate să o folosească pentru a consolida legăturile noastre cu valorile și beneficiile lumii democratice. Doamenlor și domnilor, premierul Nicolae Ciucă", a spus Cărbunaru.

Premierul Nicolae Ciucă a susținut un discurs pe care, în mare parte, l-a citit de pe foi.

De-a lungul timpului, Nicolae Ciucă s-a remarcat prin frecvente greșeli gramaticale și de exprimare.

+++

În iunie 2022 a fost adoptată Foaia de Parcurs pentru aderarea României la OCDE, care fixează termenii, condițiile și etapele procesului de aderare a țării noastre la Organizație și urmărește alinierea legislației, politicilor și practicilor interne cu cele ale OCDE.

Documentul menționează comitetele sectoriale care vor evalua conformitatea cu legislația și practicile OCDE, principiile care vor ghida activitatea acestora, precum și maniera în care se vor desfășura discuțiile de aderare cu autoritățile române.