Premierul Nicolae Ciucă a avut marți, în prima zi a Congresului Partidului Popular European (PPE) de la Rotterdam, întâlniri cu șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

De asemenea, Nicolae Ciucă s-a întâlnit și cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Potrivit Biroului de presă al PNL, premierul român a avut discuții și cu noul președinte al Partidului Popular European, Manfred Weber.

În cadrul întrevederii cu președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, președintele PNL și-a exprimat aprecierea pentru efortul constant și susținut al instituției europene pentru asigurarea coordonării și unității la nivelul Uniunii Europene.

Totodată, premierul României și-a exprimat susținerea și pentru implementarea rapidă a celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse și a condamnat cu fermitate războiul de agresiune declanșat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Viitorul PPE, agenda curentă a UE, precum și extinderea spațiului Schengen au fost subiectele abordate în întrevederea cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Ciucă a reiterat că aderarea României la spațiul Schengen este o prioritate pentru țara noastră și ne bazăm pe sprijinul total al Parlamentului European pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

În cadrul întrevederii cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, discuția a vizat situația de securitate din regiune și sprijinul României pentru statutul de candidat al Republicii Moldova la UE.

Nicolae Ciucă a avut întâlniri și cu fostul președinte al Partidului Popular European, Donald Tusk, Averof Neofytou, Președintele Partidului Mitingul Democratic (DISY), Friedrich Merz din Cipru, președintele Uniunii Creștin Democrate din Germania (CDU), Petteri Orpo, Președintele Partidului Coaliției Naționale din Finlanda și Alberto Nunez Feijoo, președintele Partidului Popular din Spania (PP).