Premierul Nicolae Ciucă și-a depus miercuri după-amiază candidatura pentru șefia PNL. Sâmbătă, fostul lider, Florin Cîțu, a demisionat din funcție.

"Am decis să îmi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL și am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuție cu colegii", a anunțat Nicolae Ciucă.

El a spus că PNL este la guvernare și are datoria "să asigure stabilitatea țării și să le ofere românilor siguranța de care au nevoie, dar și încrederea că vom depăși contextul complicat".

Ciucă mai vrea în partid "o stare de armonie" și "o ceoncentrare asupra obiectivelor asumate".

"De când am intrat în PNL, am putut să simt capacitatea liberalilor de a se mobiliza și de a asigura administrarea țării. Știu că există soluții ca lucrurile să se îmbunătățească în zonele în care nu stăm bine", a mai adăugat premierul.

Nicolae Ciucă este de părere că PNL poate ajunge cel mai mare partid din țară, iar obiectivul lui este întărirea formațiunii și pregătirea alegerilor din 2024.

Moțiunea cu care acesta s-a înscris în cursa pentru șefia PNL se numește "Uniți pentru o Românie stabilă și puternică".

În urmă cu două zile, Ciucă analiza

Nicolae Ciucă spunea luni că analizează dacă își va depune candidatura la președinția PNL.

"Atunci când voi lua o decizie în acest sens, o voi face. Eu până în acest moment nu am luat o decizie. 

Nicolae Ciucă a primit derogare să poată candida. La fel ca Florin Cîțu

Statutul Partidului Național Liberal prevede că, "în situații excepționale, Biroul Executiv poate aproba derogări de la vechimea prevăzută în Regulamentul privind cariera politică". De asemenea, se prevede că orice membru al partidului poate candida la funcția de președinte al PNL dacă are o vechime de cel puțin 5 ani, conform Agerpres.

Astfel, Biroul Executiv al PNL a stabilit marți o derogare de la statut referitoare la vechime astfel încât premierul Nicolae Ciucă să poată candida la funcția de președinte al partidului, a anunțat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

O astfel de derogare a primit și Florin Cîțu în luna septembrie 2021.

Florin Cîțu a demisionat de la șefia PNL

Mai mult pe EurActiv »