Deputatul PSD Eugen Nicolicea a recunoscut că a fost și el acasă la Gabriel Oprea în seara turului doi al alegerilor prezidențiale din 2009, dar a spus că acolo nu se afla și șefa DNA Laura Codruța Kovesi, așa cum a povestit Dan Andronic.

Deputatul susține, însă, că vizita lui a fost una foarte scurtă, cât să stea de vorbă cu Onțanu, căruia îi adusese un cadou de ziua lui.

„Am participat acolo, doar cât să stau de vorbă cu domnul Onțanu, era și ziua lui, v-am spus, i-am făcut și un cadou. Am stat de vorbă cu colegii, am ciocnit un pahar, după care am plecat, deci nu m-am întins la discuție. Până la ora la care am plecat, doamna Kovesi nu era”, a precizat șeful Comisiei juridice din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea (PSD), într-o intervenție la Antena 3, scrie Digi24.

+++++

update Președintele Klaus Iohannis consideră că alegerile prezidențiale din 2009 nu au fost fraudate.

„După părerea mea, alegerile nu au fost fraudate, cum nici alte alegeri nu au fost fraudate, dar, cu siguranță, este un exercițiu democratic, nu neapărat important, dar interesant, ceea ce se întâmplă acum cu Comisia de verificare pentru alegerile din 2009”, a afirmat președintele Iohannis, care a participat la campanie și a ținut să precizeze că nu a fost „ceea ce se numește insider acolo, dar la niciun moment nu i s-a părut că s-ar fi petrecut lucruri care nu sunt în regulă”.

+++++

Între timp, comisia de anchetă parlamentară, înființată la solicitarea președinților celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, în urma declarațiilor lui Dan Andronic, și-a început activitatea.

Potrivit președintelui Comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, primii chemați la audieri vor fi Dan Andronic, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Dan Șova, fosta președintă a Autorității Electorale Permanente Ana Maria Pătru, și șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale, Marcel Opriș. De asemenea, pe lângă persoanele menționate de Dan Andronic care au participat la cina organizată de Gabriel Oprea, va fi invitat să dea explicații inclusiv fostul vicepremier.

+++++

update Președintele Iohannis și-a spus părerea și cu privire la oportunitatea acestei comisii în contextul existenței unei anchete penale, șeful statului considerând că parlamentarii se folosesc de această oportunitate ca să pară interesanți.

„Vedeți la noi parlamentarii și în general politicienii, dacă nu prea au succes în demersurile de zi cu zi, găsesc tot felul de temeiuri pentru a se face interesanți și cred că așa putem să explicăm și această comisie”, a afirmat președintele.

+++++

Conducerea Comisiei a decis ca toate ședințele să fie secrete, fără accesul presei.