Deputatul PSD Eugen Nicolicea invocă mai multe articole din legea 62/2011 privind dialogul social și afirmă că procurorii care protestează au încălcat-o, astfel fiind pasibili de amendă sau de închisoare.

Astfel, Nicolicea susține că "legea română nu lasă loc de interpretări în ceea ce privește prevederile potrivit cărora suspendarea activității unităților de parchet reprezintă infracțiune și se pedepsește ca atare, astfel: potrivit articolului 181 al Legii 62/2011 a dialogului social, <<prin grevă se înțelege orice formă de încetare colectivă și voluntară a lucrului într-o unitate>>".


De asemenea, e spune că suspendarea temporară a activității înseamnă încetarea acesteia pe o terioadă de limp limitată, suspendarea colectivă și voluntară, chiar temporară, se încadrează în definiția grevei, iar articolul 202 "specifică foarte clar că procurorii și judecătorii nu pot declara grevă".

Totodată, social-democratul arată că la articolul 218 se precizează că declararea grevei cu încălcarea art. 202 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă.

"Am mai spus-o și o repet, dubla măsură dăunează profund societății! A spune că legea este egală pentru toți, însă a cere tratament diferențiat este un exemplu tipic de standard dublu", a conchis Eugen Nicolicea.