Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că mai durează 7-10 zile până când își poate prelua mandatul.

"Din păcate preluarea mandatului meu va mai întârzia 7-10 zile, ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm. Iată explicația: Codul Administrativ spune că Primarul General își preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General.  Și Primarul și Consiliul trebuie validați anterior de instanță. Codul Administrativ are o formulare ușor neclară asupra instanței competente pentru București: primarul și consiliul sunt validați de judecătoria în raza căreia se află circumscripția în care au avut loc alegeri", a scris Nicușor Dan pe pagina lui de Facebook.

Tribunalul București a validat mandatul său, apreciind că, întrucât nicio judecătorie de sector nu acoperă circumscripția București, competent este Tribunalul București.

Miercuri, printr-un alt complet, Tribunalul București a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1.

Niculoș Dan mai spune că, după motivarea de peste 1-2 zile, dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1, care probabil îl va trimite la Tribunal.

"Se va constata conflict de competență și dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal. După asta vom mai aștepta două zile pentru un eventual apel", a mai scris acesta.