Nicușor Dan va fi învestit oficial în funcția de primar al Capitalei joi, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei Municipiului București.

Din cauza situației sanitare, evenimentul va avea loc în curtea interioară a Primăriei.

Curtea de Apel București l-a validat luni pe Nicușor Dan în funcția de primar general al Capitalei, la o lună de la scrutinul electoral.

Instanța a respins toate cele 52 de contestații pe motiv că ele au fost depuse târziu. Decizia este definitivă.

”În această săptămână, voi putea prelua oficial funcția și începem să construim împreună Noul București, adică să facem un oraș bun pentru oamenii cinstiți. Le mulțumesc din nou bucureștenilor pentru încrederea exprimată la urne și pentru dorința de a aduce o schimbare în acest oraș vitregit de către o administrație incompetentă. Ne revedem la depunerea jurământului, iar apoi, zi de zi, în calitate de partener”, a scris pe Facebook Nicușor Dan, după aflarea deciziei CAB.

Nicușor Dan susținea săptămâna trecută că preluarea mandatului său va mai fi întârziată cel puțin o săptămână, din cauza a 52 de contestații depuse de către consilieri PSD și "apropiați" ai formațiunii.

"Suntem la patru săptămâni de la alegeri. Sunt multe orașe, multe primării în care primarii în funcție și-au preluat mandatul deja de câteva zile și au început să rezolve problemele locuitorilor. Sunt primari de toate culorile politice. La București, însă, la Primăria Generală, o să mai așteptăm cel puțin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD și apropiați ai PSD-ului la hotărârea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura. 52 de cereri de apel care vor fi discutate luni de Curtea de Apel București", a spus el.