Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, și-ar dori cooptarea PMP alături de PNL și USR PLUS în majoritatea din Consiliul General, dar spune că al treilea post de viceprimar, dorit de Partidul Mișcarea Populară, nu poate fi înființat.

Nicușor Dan a declarat joi la RFI că ”s-a rostologit o știre, care nu are nici un fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar”.

”În acest moment, noi funcționăm după o lege, Codul Administrativ și Codul Administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari și protocolul semnat de PNL și USR PLUS vorbește de un viceprimar de la PNL și un viceprimar de la USR PLUS. PNL și l-a desemnat pe Sebastian Bujduveanu acum câteva zile, USR PLUS și l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci pe ceea ce înseamnă viceprimari discuția este închisă”, a explicat primarul general ales.

În ceea ce privește majoritatea din Consiliul General, Dan a declarat că și-ar dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte și PMP, din două motive: ”Unul: pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absențe sau incidente, care pot să apară oricând. Doi: pentru că împreună cu PMP putem să avem majoritatea și la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL și USR PLUS nu pot să facă singuri majoritatea”.