Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că nu-l va ataca pe Sebastian Burduja în această campanie electorală, exprimându-și speranța că va putea coopera cu PNL în eventualitatea în care câștigă un nou mandat.

Actualul primar al Capitalei și-ar dori ca PNL să îl susțină după ce va câștiga un nou mandat.

„Eu îmi doresc foarte tare să câștig și îmi doresc foarte tare ca în majoritatea pe care o vom crea PNL să participe, de aceea nu cred că e productiv să ne spunem lucruri care, evident, vor rămâne”, a afirmat luni Nicușor Dan, potrivit News.ro.

Întrebat dacă nu îl va ataca pe candidatul liberalilor Sebastian Burduja, acesta a spus: „Ce face domnia sa, depinde de domnia sa, eu nu o să îl atac. E foarte important, în toți acești trei ani și jumătate, dar mai ales acum, în perspectiva alegerilor, relația mea cu publicul PNL a fost foarte importantă. Am încercat, prin tot ce am făcut, să le satisfac așteptările. Nu o să atac PNL și pe Sebastian Burduja în această campanie”.

Potrivit unui sondaj Avangarde, publicat luni, Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Generală cu 31% din voturi, în timp ce candidata PSD Gabriela Firea s-ar clasa pe locul al doilea, cu 24%, urmată de Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 20%, și de Sebastian Burduja, cu 15%.

Pentru Consiliul General al Municipiului București, bucureștenii ar vota cu PSD - 31%, Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - 25%, PNL - 20%, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) al lui Piedone - 10% și %AUR - 9%.

Sondajul Avangarde a fost făcut la comanda PSD, după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și decizia coaliției PSD-PNL de a merge pe candidaturi separate.