Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, susține că mandatul său a fost contestat de 52 de persoane, majoritate foști și actuali consilieri PSD.

"Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel", a scris, pe Facebook, Nicușor Dan.

El acuză că urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului său.

"Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor <prieteni>", susține Dan.

El mai continuă prin a afirma că oamenii PSD, responsabili de dezastrul din termoficare, cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei.

"Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat", a adăugat Nicușor Dan.