Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, afirmă, miercuri, că nu este oportun în acest moment să se majoreze salariile primarilor, citat de News.ro.

”Dacă trebuiau sau nu mărite salariile, eu consider că nu e oportun pentru acest moment” a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Nicușor Dan.  

Acesta a apreciat, însă, că ”avem o problemă în administrația publică locală în sensul că legea salarizării unitare limitează salariile pe care le pot avea diferite tipuri de funcționari cu salariul viceprimarului”. 

”În felul ăsta, pe pozițiile de director, dacă pentru pozițiile de execuție, în opinia mea, salariile din interiorul autorităților locale sunt mai bune decât cele din privat și poate nemeritat, în ceea ce privește salariile pozițiilor de director, ele sunt mult mai mici decât în piață”, a adăugat primarul.  

Acesta a precizeză că directorii – care câștigă mult mai bine în privat – nu vor alege administrația. 

”Primăria municipiului București suntem o primărie care avem un buget de 4 miliarde de lei pe an. Nu o să-ți vină un director de investiții, care câștigă în privat 5-6.000 de euro, nu o să-ți vină pe un salariu de 2.500 de euro. Și atunci pe poziția asta și pe încă cinci, șase, zece poziții importante pe care tu ai vrea să aduci din piață ce este mai bun, nu o să reușești niciodată. E un lucru pe care ar trebui să îl avem în vedere când vorbim de legea salarizării unitare”, a adăugat primarul general.  

Deputații au adoptat marți un proiect de lege prin care primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene vor avea salariile majorate.