Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că în București nu mai există întârzieri în ceea ce privește anchetele epidemiologice, iar singura provocare o reprezintă acum suplimentarea paturilor de terapie intensivă.

"Am detașat 200 de persoane de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București către DSP, am organizat la Arena Națională un call center de 270 de posturi la care colaborează și studenți de la Facultatea de Medicină Carol Davila. Astfel, în momentul acesta nu mai există întârzieri în ceea ce privește anchetele epidemiologice", a declarat Nicușor Dan.

Potrivit edilului, alte 40 de persoane angajate la Administrația Spitalelor au fost detașate către Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, iar 50 de persoane au fost detașate la DSP Ilfov", a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, el a anunțat că Primăria Capitalei are acorduri cu hoteluri din București, în cazul în care se va impune carantinarea, iar singura provocare rămâne în continuare suplimentarea paturilor la secțiile ATI de la spitalele administrate de Primărie.