Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, susține că datoria Primăriei Municipiului București este în jur de 4 miliarde de lei, menționând că primul lucru pe care trebuie să-l vadă este eșalonarea plăților pentru „menținerea corabiei la suprafață”.

„Trebuie să începem cu finanțele. Exact ca într-o familie, trebuie să știi pe ce te bazezi. Din păcate, la sfârșitul lui 2018, datoriile curente ale PMB erau de 3 miliarde de lei. Se pare că, primăria nu e transparentă în momentul acesta și nu știm exact cifrele, dar se pare că datoria curentă e undeva la 4 miliarde lei. Asta înseamnă că un buget al Primăriei, adică banii care trebuie să-i cheltuiești în 4 ani sunt deja cheltuiți de către administrație. Altfel spus: în 4 ani s-au cheltuit banii pe 5 ani. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să vedem care e eșalonarea plăților, astfel încât să menținem corabia la suprafață în lunile care urmează și, pe de altă parte, să dăm drumul echipei de fonduri europene pentru ca în următorii ani să facem niște investiții considerabile: metrou de suprafață, reabilitarea liniei de tramvai”, a declarat Nicușor Dan duminică seară, la România TV.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, la rândul său, că este o „glumă proastă” faptul că Gabriela Firea nu a putut realiza proiectele din cauza guvernului PNL, menționând că 3 ani din mandatul acesteia au fost sub guvernarea PSD.

De asemenea, premierul a precizat că trebuie reorganizări în Primăria Capitalei pentru că, în momentul de față, este "o bulibășeală generalizată".

„Sunt nu știu câte companii care au fost înființate care sunt dublate de administrație. Ai 2-3 companii care se ocupă de spații verzi, parcuri, dar ai și administrație. (...) S-a înființat și o companie de pază. Nu înțeleg de ce ai companie de pază, când ai și poliție locală. E ceva acolo... În formarea echipei e vorba și de realizarea structurii administrative a Bucureștiului, pentru că ceea ce este azi e o bulibășeală. (...) E ceva acolo, o bulibășeală generalizată, se calcă pe bătături, derulează bugete, nu au o misiune, lucrurile trebuie clarificate”, a mai spus Orban, adăugând că trebuie obținute fonduri europene.