Fostul lider al USR a anunțat că s-a înscris în cursa internă a partidului pentru desemnarea candidatului la Primăria București.

"Sondajele arată recurent că sunt omul politic din opoziție cu cea mai mare intenție de vot a bucureștenilor. Mă bucur de multă susținere din partea membrilor partidelor de opoziție, în primul rând din USR. Ieri (duminică - n.r.) am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui țel. M-am înscris în cursa internă a USR București pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului București. Statutul USR și principille după care am fondat acest partid încurajează susținerea competenței oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului și în afara lui", a precizat Nicușor Dan, într-un comunicat de presă.

El s-a reînscris în USR în matie pentru a ajuta Alianța 2020 USR PLUS să se înscrie în competiția electorală. 

În iulie, Dan a fost la congresul USR de la Teatrul Național București, pentru a solicita susținerea candidaturii sale la Primăria Capitalei: "Eu cred că trebuie să existe un candidat unic al opoziției la Primăria Capitalei, am speranța să fiu eu".

Potrivit protocolului încheiat de USR și PLUS vor avea candidați comuni la toate alegerile. PLUS l-a desemnat deja pe Vlad Voiculescu candidat al formațiunii la alegerile locale de anul viitor.