Nicușor Dan și cei 45 de consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București au depus joi jurământul de învestire. La eveniment au participat co-președinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, dar și premierul Ludovic Orban.

"Eu sunt convins că bucureștenii care au ieșit în număr mare la vot în 27 septembrie nu au ieșit pentru ca niște oameni să își schimbe titulatura pe cartea de vizită. Ei au ieșit pentru valori, o reașeazare a ierarhiilor în societate, onoare, dreptate, competență. Pe scurt, pentru acele lucruri care să-i facă pe copiii noștri să vrea să trăiască în orașul ăsta și în țara asta", a spus Nicușor Dan.

Citește și: Dumitru Dragomir - invalidat de instanță pentru Consiliul General al Municipiului București

El a făcut un apel către oamenii competenți să trimită CV-uri pentru a lucra în administrația publică și a cerut bucureștenilor să aibă răbdare, pentru că Bucureștiul se confruntă cu niște probleme "grave și urgente".

"Suntem într-o criză sanitară, avem o criză a termoficării și avem o criză financiară la nivelul municipalității. Răbdare și le vom rezolva", a spus primarul ales.

Citește și: Ciolacu: Mitică Dragomir nu poate fi pe lista de consilieri PSD în CGMB

Nicușor Dan a mai promis că ușa mare a Primăriei Capitalei, închisă când a venit Gabriela Firea, va fi redeschisă, dar doar după ce Bucureștiul va avea sub 100 de cazuri noi de coronavirus pe zi.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a anunțat în discursul său că joi s-au emis autorizația și ordinul de începere a lucrărilor pe cei 17 kilometri de pe tronsonul 2 al Autostrăzii de Centură a Bucureștiului.

"Ne-am propus ca până la sfârșitul anului să înceapă lucrările pe toate cele trei tronsoane de autostradă de Centură din zona de sud", a precizat premierul.

Orban i-a cerut lui Nicușor Dan "un audit serios" la primărie, pentru că analizele Guvernului arată că "situația financiară este foarte proastă".