Nicușor Dan declară că nu se va retrage din competiția electorală și nu le va propune bucureștenilor să îl voteze pe Cătălin Predoiu,dar susține că va accepta propunerea candidatului PNL de a realiza un sondaj pentru a vedea cine are mai multe șanse.

"Alegătorii mei sunt oameni care s-au săturat de corupția și de jaful generalizat din Primăria Capitalei patronate și de PSD și de PNL. În numele lor spun aici, declar că nu o să mă retrag din această campanie și sub nicio condiție nu o să le propun bcureștenilor să îl voteze pe domnul Predoiu. Sunt în această luptă de 10 ani, nu de trei săptămâni și voi mai fi până când Bucureștiul va avea administrația pe care o merită", a declarat, duminică, la TVR, candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicușor Dan.

El a afirmat că acceptă propunerea lui Cătălin Predoiu de a realiza un sondaj pentru ca bucureștenii să voteze în cunoștință de cauză: "Sunt totuși responsabil pentru un grup întreg de bucureșteni care nu vor ca PSD, cel mai corupt partid din România, să câștige alegerile și din această perspectivă accept provocarea pe care domnul Predoiu mi-a făcut-o și sunt gata ca o mare casă internațională de sondaje să facă un sondaj supravegheat de USB și de PNL astfel încât bucureștenii să voteze în cunoștință de cauză știind cine are șanse mai mari să o învingă pe doamna Firea".

Cătălin Predoiu a afirmat, la TVR, că prin acceptarea realizării unui sondaj, de către Nicușor Dan, s-a făcut încă un pas pentru înfrângerea Gabrielei Firea.

"Nu pot decât să mă bucur, este o deschidere importantă față de ultimele zile. Este adevărat, în urmă cu aproape o săptămână, am propus ca cel mai bine plasat candidat de centru-dreapta să fie susținut de toți ceilalți. Nu am cerut votul niciunui contracandidat, cer votul bucureștenilor, dar mă bucură faptul că există o deschidere în această direcție și eforturile din ultimele zile au dat rezultate", i-a răspuns candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, lui Nicușor Dan, potrivit Mediafax. 

Zilele trecute, cei doi candidați s-au atacat reciproc pe Facebook. 

”Am citit un atac mincinos și nedemn al lui Marian Preda și Sebastian Bodu (cei doi l-au acuzat de interese în favorarea unor firme, într-un dosar deschis de Asociația Salvați Bucureștiul împotriva Universității București, în care cerea demolarea unor sedii din Complexul Panduri al Facultății de Sociologie- n.r). Nu vreau să fac presupoziție și să cred că, de fapt, în spatele acestui atac mincinos s-ar afla Cătălin Predoiu, un candidat disperat să ajungă pe locul doi. Vreau să spun cât se poate de clar: nu am luat niciodată bani pentru că ASB să înceapă o acțiune în instanță. Nu am luat niciodată bani pentru că ASB să oprească o acțiune în instanța. Mai mult decât atât, nu am renunțat niciodată la un proces pe care l-am început. Luni voi depune o acțiune în instanța împotriva lui Preda și Bodu pentru calomnie", a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

În replică, Cătălin Predoiu a postat, pe aceeași rețea de socializare, un mesaj video în care îl acuză, voalat, pe Nicușor Dan de blat cu PSD. "Acum câteva minute am citit atacul lui Nicușor Dan la adresa mea. Un atac inexplicabil și nedrept. Nicușor dragă, ține-ți nervii și nu mă mai ataca, că nu ai de ce. Dacă vrei să ataci pe cineva, atac-o pe Firea și PSD. De ce nu o faci?", a spus Predoiu.