Primarul Capitalei, Nicușor Dan, afirmă că are peste 30% în sondaje și "ar fi păcat ca după acești 3 ani, pentru că unul am plătit datorii, să se întoarcă PSD cu ce a făcut în cei 12 ani".

”Cert e că o să fie alegeri într-un tur, nu știu dacă or să fie în septembrie, dar polarizeză, ai un partid mare care a avut mereu 30-35%, ai un primar în funcție care are peste 30%. Și atunci lupta se polarizează. Asta e frumusețea votului în două tururi, într-un tur, oamenii votează pragmatic. Ce îmi doresc foarte tare și de asta nu îmi place comasarea asta de alegeri locale și naționale, pentru că o să se suprapună teme și nu o să avem spațiu să ne prezentăm ideile. Oamenii nu vor avea acces facil la informația despre alegerile locale”, a declarat Nicușor Dan la Prima News. 

Primarul Capitalei a precizat că deja noi avem un deficit de democrație prin modul în care se raportează presa la actorii politici și o suprapunere face mesajul mai difuz.

”Absența la vot este de asemenea un semn electoral, nu cred că a aduce oameni icu forța la vot e semn de democrație”, a explicat Nicușor Dan.

”Candidez ca să câștig, pentru că ar fi păcat ca după acești trei ani, pentru că unul am plătit datorii, în care am dus lucrurile într-o direcție corectă, normală, să se întoarcă PSD cu ce a făcut în cei 12 ani”, a mai spus Nicușor Dan.

”Am speranța că oamenii se vor informa, am speranța că în veșnica luptă dreapta versus PSD mulți din votanții de dreapta îmi vor da votul din nou”, a afirmat primarul.