Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, spune că cele mai mai probleme cu care se confruntă Bucureștiul sunt traficul, poluarea, încălzirea, riscul seismic și falimentul.

Nicușor Dan susține că în ceea ce privește traficul, "putem să-l reducem cu 40% și lucrul cel mai important este să eficientizezi transportul public și asta se face cu metrou de suprafață, cu mari parcări la intrare, cu prima bandă pentru autobuz/troleibuz și cu refacerea infrastructurii de tramvai, plus semaforizarea inteligentă conectată cu transportul public".

Legat de poluarea, Dan spune că trebuie să ne uităm la sursele de poluare: traficul, gropile de gunoi legale și ilegale, șantierele de construcții și spălarea străzilor, plus crearea de spații verzi.

De asemenea, candidatul afirmă că "pe termoficare trebuie pur și simplu să schimbăm conducta și avem bani europeni pe care administrația actuală nu a fost în stare să-i ia".

La capitolul consolidări, el a declarat că există proceduri în baza unei OUG, dar trebuie terminat inventarul clădirilor.

"Primăria să plătească și expertizarea și proiectarea și să înceapă, după ce ia un credit, pentru că sunt lucrări consistente. Chiar să facă într-o proporție foarte mare această consolidare", a mai afirmat acesta.

Totodată, Nicușor Dan explică și că evitarea falimentului se face prin reajustarea cheltuielilor și atragerea de fonduri europene.