Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat joi dimineață că așteaptă ca Guvernul să adopte o Hotărâre în baza căreia se pot institui noi măsuri restrictive în Capitală.

În analiza primită de DSP, prefectul susține că ea arată că cele mai multe infectări sunt la populația activă adultă, nu neapărat pe segmente mici de vârstă.

Întrebat dacă se justifică închiderea școlilor, prefectul Bucureștiului a spus: "Pe segmentul sub 10 ani sunt puține cazuri".

"Există o presiune pe sistemul sanitar, dar mai există o oarecare rezervă. (...) Problema o constituie personalul și ar exista o rezervă în zona de medici de familie pe partea de vaccinare. (...)", a mai spus acesta.

Stoica a mai explicat că o parte dintre măsurile anunțate inițial de DSP - cele care vizează transportul în comun, accesul în magazine și restricțiile de weekend - sunt justificate.

De asemenea, Alin Stoica a precizat că se justifică o carantină de weekend deoarece atunci au loc "cele mai multe interacțiuni și se pot produce aglomerări în anumite locuri, în special acolo unde se petrece timpul liber".

În final, acesta a declarat că imediat după adoptarea Hotărârii de Guvern va fi convocată ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Totuși, el a spus că nu este sigur dacă ședința va fi astăzi.