Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a anunțat joi că noile sancțiuni din Regulamentul Camerei Deputaților au fost declarate constituționale de către judecătorii CCR.

"Agresivii din Parlament vor putea fi sancționați pe măsura comportamentului lor impardonabil. De acum pentru injurii, violență fizică sau verbală, hărțuirea colegilor deputați cu telefonul sau pentru punerea în pericol a bunei funcționări a autorității publice legislative parlamentarii pot rămâne fără jumătate din indemnizație, pot fi evacuați din sala de ședințe, pot rămâne fără logistică la nivelul grupului parlamentar pentru o perioadă de 6 luni", a scris Andronache într-o postare pe Facebook.

Deputatul mai afirmă că sunt, în sfârșit, instrumente adecvate pentru a elimina haosul din ultimele luni existent în sala de ședințe și pentru a readuce conduita parlamentară în limitele decenței.

El îi incurajează și pe colegii senatori să își modifice Regulamentul pentru că este "necesar".

+++

Modificarea Regulamentului a fost atacată de USR și AUR la CCR în urmă cu aproximativ o lună de zile după ce deputații PNL, PSD, UDMR și cei ai minorităților au propus modificarea lui, ca urmare a incidentului în care deputatul AUR George Simion l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.