Noul ministru al Cercetării, Nicolae Hurduc, revine asupra declarației sale privind evoluționismul, afirmând că atunci când a spus că "teoria lui Darwin are niște probleme, are niște probleme".

„Când am spus că Teoria lui Darwin are niște probleme, are niște probleme. Deja, din cele patru idei care au stat la baza teorie evoluționismului, una a fost demonstrată că nu-i corectă. E normal, este o teorie care a fost emisă în 1860. În anul 2018, deja s-au făcut pași în ce privește cunoașterea, la nivel de genetică. Mă refer la aspecte legate de structura ADN-ului, la mesaje genetice, deci n-am lansat o vorbă care să aibă impact în ziar", a decarat Nicolae Hurduc duminică, într-o conferință de presă, scrie Ziarul de Iași.

Într-un interviu pentru aceeași publicație, Hurudc declarat: "Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, se trage din maimuță. Eu nu accept așa o idee, oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluționistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au niște caracteristici, conștiința și sufletul, iar până într-un punct le vedem la animal”.