Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD în cadrul Congresului extraordinar al partidului, iar preşedinte executiv al formaţiunii ar fi Eugen Teodorovici.

Câștig de cauză în cursa pentru funcția de secretar general a avut Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD, după ce a fost votat de 2.366 de delegați, iar Gabriel Petrea de 717 delegați. 

Dăncilă a câștigat funcția de președinte, după ce a fost votată de 2.828 de delegați. Pleșoianu a obținut 715 voturi, Șerban Nicolae - 375 de voturi, iar Ecaterina Andronescu - 50 de voturi.

Teodorovici a fost ales în funcția de președinte executiv cu 2.463 de voturi, în timp ce Daniel Suciu a fost votat de 1.358 de delegați, scrie HotNews.

Social-democraţii au votat timp de aproximativ o oră pentru alegerea preşedintelui, preşedintelui executiv şi a secretarului general al partidului. Votul a fost unul secret, iar cei 3.961 de delegaţii au votat pe trei buletine, într-un singur tur.

La funcţia de preşedinte al PSD au candidat Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Ecaterina Andronescu.

Eugen Teodorovici, Daniel Suciu şi Daniel Florea au fost candidaţii pentru funcţia de preşedinte executiv, iar competiția pentru secretar general a fost purtată de Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe şi Rodica Nassar.