Deputata de București Oana Ozmen părăsește USR și se afiliază grupului parlamentar al PNL, a anunțat, marți dimineața, Biroul de presă al liberalilor.

Oana Ozmen a transmis în același comunicat că a decis să plece din USR și îi asigură pe colegi că i-a reprezentat cu cinste la cel mai înalt nivel.

Redăm integral reacția deputatei:

"Am demonstrat că se poate face opoziție constructivă și am arătat că politica înseamnă echilibru, dialog, respect pentru adversarul politic, iar argumentul trebuie să fie elementul central în susținerea opiniei politice.

Cred cu tărie că putem face politică de calitate în România, în care arta negocierii, diplomația sunt atributele politicianului român în calitatea sa de reprezentant al cetățenilor.Am consolidat relațiile cu ceilalți parlamentari indiferent de culoarea politică și mi-am asumat să fiu un factor de coeziune și stabilitate.

În acești doi ani de activitate parlamentară, m-am ocupat de tema eficienței energetice a clădirilor și standardele nZEB și am reușit, în urma conferințelor organizate în Parliament, să înregistrez un proiect legislativ de modificare a legislației în domeniu. Dialogul permanent cu reprezentanții Guvernului, specialiștii în domeniu și colegii din Comisia pentru Industrii și Servicii, indiferent de culoare politică, a făcut posibilă promovarea acestei teme extrem de importante, în contextul crizei energetice actuale.

Din păcate, nu pot rămâne într-o construcție politică fără o strategie și o viziune de viitor, care se confruntă cu o criză generată de lipsa unui dialog constructiv între conducerea partidului și membrii săi.

Vă asigur că întotdeauna veți găsi în mine un susținător al proiectelor bune pe care le veți promova, căci rolul fiecăruia dintre noi este acela de a face din România o voce puternică în rândul țărilor europene.Consider că locul meu este acum în PNL, un partid în care mă regăsesc, care împărtășește adevăratele principii liberale, de dreapta.

Anul trecut, participam la invitația colegilor din PNL la expoziția din Parlament care omagia 200 de ani de la nașterea lui Ion. C. Brătianu, personalitate marcantă a istoriei noastre și unul dintre cei mai influenți politicieni al vremurilor sale.

Marele politician spunea: "Un partid poate lupta contra altora ca să dărâme o stare de lucruri, dar ca să zidească trebuie că națiunea întreagă, toate partidele să dea concursul lor; altminteri, ceea ce unii vor edifica, alții vor surpa”.

Ca urmare, am ales să merg alături de colegii din Partidul Național Liberal pentru care cetățeanul a fost o prioritate, indiferent dacă a fost la putere sau în opoziție.

Reforma statului se face prin asumarea actului de guvernare și cu profesioniștii în domeniu, inclusiv în politică”.

Oana Ozmen a intrat în politică în iulie 2016. La bază, este avocat, cu specializare în dreptul comercial, insolvență și în consultanță de business."