O fotografie în care apar premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri în biroul acestuia a devenit virală pe Facebook.

UPDATE

Ulterior, premierul a revenit cu precizări.

„Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulți colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză și au venit să-mi ureze la mulți ani. După ce au venit i-am servit, vedeți că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem și îi servisem pe colegi cum e firesc ", a declarat premierul Ludovic Orban pentru Mediafax.

„Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut niște invitați și la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greșeala e umană. Ni se întâmplă multor", a mai adăugat acesta.

Într-o declarație pentru Mediafax, premierul a spus că n-are habar despre poză.

"Nu știu despre ce e vorba, când o să umblu o să mă uit. Acum m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureș și la Maramureș, habar n-am. Știu eu în ce poză apar? Și ce să fac? Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e", a spus Orban.

Surse din partid au declarat pentru EurActiv România că în prezent "se investighează" cine a făcut fotografia, pentru că în birou erau prezente mai multe persoane decât cele care apar în poză.

Aceleași surse spun că fotografia a fost făcută pe data de 25 mai, de ziua lui Ludovic Orban, iar "petrecerea" a durat până dimineața.

+++

În fotografie apar vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul Transporturilor Lucian Bode, alături de premierul care fumează.

Potrivit unor surse citate de Libertatea, fotografia a fost făcută acum patru zile, de ziua lui Ludovic Orban. Imaginea inițială pare să fi fost postată de Rodica Nassar, un politician român care a avut mai multe mandate de deputat din partea PSD.

Ipostaza în care au fost surprinși membrii Guvernului este intens criticată de social-democrați.