O parte a parcajului din Piața Constituției va fi folosită pentru un centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul, care intră pe ordinea de zi în ședința din 27 aprilie, prevede că se aprobă utilizarea, până pe 12 septembrie, a părții corespunzătoare a 240 de locuri de parcare, în vederea organizării centrului de vaccinare de către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Centrul ce va fi înființat va avea patru puncte de vaccinare, relatează Agerpres.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfășurării în condiții optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2: materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deșeurilor, termoscanner, frigider, computer, imprimantă, medicamente - seruri, dezinfectanți, materiale de protecție individuală - halate, mănuși, măști etc.

În centrul de vaccinare se asigură: un circuit într-un singur sens; apă potabilă și menajeră, precum și iluminat corespunzător; igiena, dezinfecția și curățenia tuturor spațiilor din centru; eliminarea zilnică a deșeurilor, conform legislației specifice.

Spațiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spațiu pentru colectarea deșeurilor; punctul de triaj medical; spațiu pentru echipele care vaccinează; punctul de așteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieșire.

Toate cheltuielile legate de organizarea și funcționarea centrului de vaccinare de tip drive-through, inclusiv utilități, cablări, branșamente și alte cheltuieli conexe, vor fi efectuate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.