Această prevedere este inclusă în noua lege a pensiilor, ministrul Muncii susținând că unele femei au abordat-o și i-au spus că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

”Variantele Legii pensiilor sunt gata. Am vrut să dăm posibilitatea coaliției să aleagă dintre ele. Din punct de vedere financiar, sunt sensibil egale (...) După ce va fi aleasă varianta finală, va fi trimisă Parlamentului”, a declarat marți seara, la Antena 3, Olguța Vasilescu, precizând că toate variantele conțin creșterea valorii punctului de pensie la 1775 de lei până în anul 2020, scrie Mediafax.

Vasilescu a estimat că proiectul de lege a pensiilor ar putea fi adoptat de către Parlament în luna decembrie a acestui an.

Ea a precizat că recalcularea pensiilor în urma adoptării Legii pensiilor va face necesară o reorganizare a caselor de pensii astfel încât cât mai mulți funcționari să fie implicați în procesul de recalculare. 

Olguța Vasilescu a precizat că noua lege a pensiilor nu va modifica vârsta de pensionare, în schimb femeile cu trei copii se vor putea pensiona cu 6 ani mai devreme.

Potrivit News.ro, ministrul a povestit că a fost abordată de unele persoane, pentru a-i spune că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

"Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu șase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteți siguri că nu va veni cineva care să modifice legislația, pentru că eu am doi copii și mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere", a spus ea.