Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii, a declarat că nu vede care este problema în faptul că premierul Sorin Grindeanu a discutat cu Victor Ponta. Întrebată dacă acesta din urmă și-ar putea găsi un loc în Guvern, aceasta a răspuns că că e posibil.

UPDATE

Victor Ponta a scris marţi pe Facebook că nu i-a propus nimeni sa fie ministrul Justiţiei şi că nu îşi doreşte "absolut deloc".

"Ultima dată când am fost ministru al Justiţiei am făcut numai greşeli", a mai scris el.

+++

”Victor Ponta este un membru PSD și nu orice fel de membru de partid. E și prieten cu premierul României, chiar nu văd care e problema să se vadă cu premierul. Poate au discutat ceva instituțional, nu știu...”, a afirmat, luni seara, la B1 TV, Olguța Vasilescu.

Întrebată dacă Ponta intră în Guvern, aceasta a răspuns: ”E posibil, nu știu. Nu pot să vă dau această informație, dar nu văd de ce n-ar fi. (...) Din câte știu, Ponta avea un dosar de abuz în serviciu, dar care abuz în serviciu?”. 

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că se află în relații bune cu fostul premier și că acesta reprezintă un plus pentru PSD.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care presa a relatat despre o discuție pe care Victor Ponta ar fi avut-o, luni, cu premierul Sorin Grindeanu chiar la Palatul Victoria.

Întâlnirea a avut loc pe fondul răcirii relațiilor dintre Sorin Grindeanu și președintele PSD, Liviu Dragnea, pe fondul problemelor provocate de OUG 13 și demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, demisie cu care liderul social-democraților nu ar fi fost de acord.

Potrivit evz.ro, Grindeanu i-ar fi propus lui Ponta să preia Ministerul Justiției.

Cabinetul Victor Ponta și-a dat demisia în noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv.

Fostul premier este judecat pentru mai multe infracțiuni de fals în dosarul în care a fost trimis în judecată și Dan Șova. Ponta mai este cercetat și în dosarul în care este cercetat și prietenul său Sebastian Ghiță în dosarul finanțării dubioase a vizitei lui Tony Blair în România.