Lia Olguța Vasilescu a anunțat marți seara că își retrage candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, după ce președintele Iohannis a refuzat de trei ori să o nominalizeze.

"Astăzi, în urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea să îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă în care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absența din Guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deține președinția UE. Nu am făcut o miză personală din accederea într-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală în mandatul de primar sau să pun în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională în cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat", se arată într-un mesaj postat de Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Aceasta le mulțumește în mod special liderului PSD, Liviu Dragnea, și premierului Viorica Dăncilă pentru susținere.

"Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi și îmi voi respecta promisiunile făcute în campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat în unanimitate pentru aceste demnități și, în special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim-ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, intr-o formulă sau alta, voi colabora și în continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat în campania electorală din 2016", a mai scris Vasilescu.

De asemenea, fostul ministru speră ca președintele să numească urgent un ministru și să nu mai blocheze Guvernul. 

"Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, în condițiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație", conchide Vasilescu.