Deși a condus campania electorală a Vioricăi Dăncilă la prezidențiale, Olguța Vasilescu susține că, în această calitate, nu a făcut strategii și nici nu a creat mesaje, rolul său fiind doar de a mobiliza partidul.

”Cred că lumea și-a format o părere idilică despre rolul meu în această campanie. Eu nu am făcut strategii, nu am creat mesaje pentru candidat, nu am lucrat programul candidatului etc. Cu siguranță, o strategie gândită de mine nu s-ar fi pliat pe profilul candidatului. Toate astea au fost făcute de o firmă de consultanță, selectată de doamna Dăncilă. Rolul meu a fost doar să mobilizez partidul. 19 județe au avut un scor electoral peste 40 la sută, iar alte 17 peste 30 la sută. Din punctul meu de vedere, anul viitor partidul poate scoate, fără probleme, un scor electoral cu 4 în față, mai ales că PNL ne ajută zilnic", a scris miercuri pe Facebook Olguța Vasilescu.

Ea neagă faptul că i-ar fi cerut demisia Vioricăi Dăncilă în CEx-ul de marți seara.

"Citind presa la o cafea, văd că apare peste tot știrea că aș fi cerut eu, tocmai eu, demisia Vioricăi Dăncilă din fruntea partidului. Total greșit! Am fost printre primii lideri PSD care au asumat greșelile din campanie și nu numai și care și-a prezentat demisia. Ceea ce s-a întâmplat ieri, demisia întregului BPN, este un lucru normal și reconstrucția partidului trebuie să înceapă cât mai repede, fiindcă e un an greu în față. Nu a fost o noapte a cuțitelor lungi, nu a fost scandal, nu au fost jigniri! Pur și simplu, ne așezăm în dispozitiv de luptă!", a explicat Olguța Vasilescu.