Fostul ministru al Muncii consideră că era foarte calificată pentru a ajunge ministru al Transporturilor și pune respingerea președintelui pe seama ranchiunei.

"Mi-am dorit foarte mult Ministerul Transporturilor, știam că pot să fac treabă acolo. Dacă vă uitați în cariera mea, peste tot am lăsat ceva în urma mea. Eu zic că eram foarte calificată pentru acest minister din punct de vedere al managementului pentru că la Craiova, de exemplu, când am fost primar, orașul a fost pe primul loc în absorbția de fonduri europene și știu că Ministerul Transporturilor are o problemă de această natură”, a declarat miercuri Olguța Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii a adăugat că știa că poate fi respinsă, deoarece Klaus Iohannis e "ranchiunos".

"Am luat în calcul faptul că este posibil să fie respinsă numirea mea, am analizat această chestiune la partid, mi-am asumat. Nu a fost niciun fel de situație neașteptată pentru noi pentru că știam că președintele este un om ranchiunos și că nu îmi va ierta declarațiile pe care le-am făcut cu privire la domnia sa. Este un joc politic de care președintele profită”, a susținut Olguța Vasilescu, adăugând că nu regretă faptul că a plecat de la Ministerul Muncii.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat marți să-i revoce pe Lucian Șova de la Transporturi și pe Paul Stănescu de la Dezvoltare, precum și numirea unor înlocuitori: Olguța Vasilescu, respectiv, Ilan Laufer. Marți seara, PSD a decis mutarea Olguței Vasilescu la Dezvoltare și nominalizarea lui Mircea Drăghici la Transporturi.