Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a demisionat din funcția de secretar al Camerei Deputaților, iar în locul lui a fost numită Lia Olguța Vascilescu. Ea a fost învestită de deputați cu 155 de voturi "pentru" și nouă "împotrivă".

UPDATE Liviu Dragnea a declarat că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu purtător de cuvânt al partidului în primul Birou permanent național.

Fostul ministru a spus că a discutat cu Liviu Dragnea și va accepta funcția. Vasilescu a precizat că putea să facă față în funcțiile de deputat, consilier onorific al premierului, secretar al Camerei și purtător de cuvânt al PSD, pentru că îi place să lucreze "de dimineața până seara".

+++

Astfel, Drăghici și-a depus luni demisia, care a fost acceptată de Biroul permanent al Camerei, urmând ca Lia Olguța Vasilescu să primească votul deputaților pentru această funcție în aceeași zi.

Mircea Drăghici a fost vehiculat ca favorit al PSD pentru președinția Autorității Electorale Permanente (AEP), după ce fostul șef al instituției, Daniel Barbu, a demisionat pentru a candida la alegerile europarlamentare din partea ALDE.

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Transporturilor, și Mircea Drăghici au fost propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Dezvoltare și Transporturi. După ce președintele Klaus Iohannis i-a refuzat în repetate rânduri, cei doi și-au retras candidaturile.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică faptul că fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să o numească pe postul de consilier onorific pe infrastructură.