Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, declară că deocamdată păstrează funcţia de deputat, urmând să aibă o discuţie cu liderul PSD, Liviu Dragnea, precizând că va face ceea ce i se cere deoarece este ”un soldat disciplinat al partidului".

”Încă nu m-am decis, am termen de 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate şi apoi încă 30 de zile ca să pot să optez. Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile. Nu am decis până acum, pentru că trebuie să am o discuţie cu domnul Dragnea, eu sunt soldat disciplinat al partidului şi ce mi se va spune să fac, asta voi face”, a afirmat, marţi, la Parlament, Lia Olguţa Vasilescu, relatează News.ro.

Chestionată ce ar prefera între funcţia de primar şi cea de deputat, vicepreşedintele PSD a spus: ”E o diferenţă foarte mare între Legislativ şi Executiv pentru că putem să considerăm administraţia locală un Executiv în sensul că aici vorbeşti şi faci legi, în partea cealaltă, construieşti”.

Primarul municipiului Craiova a ţinut să sublinieze că legislaţia care priveşte autorităţile locale este ”varză”.

”Nu pot să nu remarc faptul că legislaţia care priveşte autorităţile locale este varză la ora actuală. Sunt şapte legi care se bat cap în cap, 14 păreri de jurişti. Este aproape imposibil la ora actuală să te descurci în hăţişul administrativ din cauza legislaţiei foarte proaste care trebuie corectată. Dacă vin (în Parlament - n.r.), în mod sigur voi corecta această legislaţie",  a susţinut Lia Olguţa Vasilescu.