”Omul dialogului” despre nimic
George Simion a fugit și marți de presă după ce a plecat de la o discuție cu oameni de afaceri. La dezbaterea de la Antena 3 CNN n-a ajuns, preferând un miting al candidatului extremist la prezidențialele din Polonia.
Liderul AUR s-a dus marți la prânz la o dezbatere la Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), la care fusese invitat și Nicușor Dan, dar acesta nu a participat, dându-i ocazia lui George Simion să se simtă ca între prieteni. Mai ales că presa a fost ținută la distanță, să nu-l deranjeze cu întrebări, în timp ce oamenii de afaceri l-au menajat cu delicatețe.
Unul singur i-a cerut să nu-i răspundă cu marketing, așa cum a răspuns în chestiunea caselor, iar președintele CCIR Mihai Daraban i-a atras atenția că, ”dacă străinii pleacă, noi stingem lumina la propriu și la figurat”.
Simion s-a dus cu diplomele sale, ca să le arate oamenilor de afaceri că a studiat marketing.
A ținut să spună de mai multe ori că firmele românești sunt ”călcate” de ANAF și alte instituții, dar și de ”diferiți generali, care își zic de intelligence, care au jurat credință altor state”, în timp ce firmele străine sunt protejate de ambasade.
A lansat și atacuri la adresa presei ”finanțațe de ambasade și unele corporații” și care l-a ”înfierat” pentru că vrea să concedieze pilele și sinecurile angajate la stat.
În rest, e ”omul dialogului”. Mai puțin al răspunsurilor clare la întrebări:
"Sunt un om al dialogului în ciuda dezinformărilor perpetue dintr-o zonă anume și tocmai de aceea voi fi un partener al dvs, trebuie să discutăm cu celelalte formațiuni, cu reprezentanții celorlalte curente din societate, sunt aici pentru a discuta și pe modelul Pactului de la Snagov pentru aderarea noastră la UE și la NATO din 1995, care a funcționat, eu nu văd decât economia ca parte a acestui program de țară - conform programului oferit de Aspes (Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale) pe următorii 20 de ani, conform strategiei elaborate de Academia Română, care totuși are și ea un rol, la fel ca CCIR, ca și biserica noastră națională, trebuie să fim mândri de ce am realizat în 1800, în 1900, în construcția Transfăgărășanului, pentru că au fost români de-ai noștri, asta înseamnă suveranitate și independență națională, nu izolaționism, dvs știți cel mai bine ce înseamnă să fii stăpân și să fii om liber și tocmai de aceea vă garantez- de la Portul Sulina la Portul Constanța - unde trebuie să eficientizăm considerabil lucrurile”.
Scuza pentru răspunsuri precum cel de mai sus - care nu e scos din context și nu e singurul fără cap și coadă - a fost că se grăbește spre aeroport pentru că trebuie să se întâlnească în curând ”cu un președinte important din UE”. A mai spus și că se grăbește că se duce să ia cina cu fostul premier polonez Mateusz Morawiecki.
Vizita în Polonia l-a împiedicat să ajungă la dezbaterea de seară de la Antena 3 CNN. Era mai important mitingul candidatului extremist la președinția Poloniei.
Lărgirea bazei de impozitare
Simion le-a promis oamenilor de afaceri că nu va mări taxe, decât pentru cei care nu plătesc ”corect”.
”Angajamentul meu ferm: nu vom mări taxele importante care vizează mediul antreprenorial, sunt companii care nu-și plătesc taxele corect și acolo trebuie să intervenim după ce vom discuta împreună cu mediul de afaceri și după aceea nu vom mai umbla la taxe pentru o perioadă de minim 5 ani”, a spus Simion, adăugând că lărgirea bazei de impozitare este singura șanșă de a nu intra în recesiune.
Românii din Diaspora să continue ce fac, că fac bine
Întrebat ce ar face pentru a atrage capitalul românesc din străinătate, Simion i-a sfătuit să ”continue ce fac acolo că fac bine”, El a mai spus că vor fi sprijiniți de statul român prin consulate, ambasade, atașați economic și ”prin finanțarea nu directă a lor, ci prin finanțarea unor depozite de produse românești și a unor noduri din care în toată Italia, Spania, Anglia, să fie distribuite produse alimentare”.
Nici când a fost vorba de turism nu a dat un răspuns mai consistent, evocând doar ”o discriminare” între privat și public în privința voucherelor de vacanță și cum se va duce cu familia câteva zile în Deltă, Clisura Dunării, în Munții Apuseni.
Oamenii de afaceri n-au părut deranjați de răspunsurile stil castravete. Poate pentru că ”marea majoritate probabil că vă sunt simpatizanți”, după cum a recunoscut unul dintre ei.
”Sunt prieten cu Burcea, Erbașu, Umbrărescu, Daraban, Murad”, a spus și Simion.
Diplomație economică cu low cost
Liderul extremist le-a promis oamenilor de afaceri că va impulsiona diplomația economică, prin angajații ambasadelor și ”încărcarea de avioane low cost” cu oameni de afaceri.
El a mai promis că în cinci ani de mandat va aduce 150 de șefi de stat și de guvern la CCIR, care e ”văzută rău pentru că reprezintă mediul autohton”.
Le-a dat cărți de vizită cu numărul lui de mobil la care le va sta la dispoziție 20 de ore din 24: ”Vă voi ajuta nu să eludați legea, ci să aduceți bani la buget”.
S-a mai lăudat că discută cu ambasadori, chiar și cu președintele BNR Mugur Isărescu, pe care nu vrea să-l dea afară ”așa cum au titrat acești domni care reprezintă trecutul comuncării publice cu milioane și zeci de milioane din bani publici”, referire la ”televiziunile guvernamentale”.
A promis că o să fie ”aici mult timp de acum înainte”, pentru că ”reprezintă națiunea română care a renăscut”.
”România va fi mândră între statele UE și între statele lumii libere și a NATO”, a încheiat triumfător George Simion, dând asigurări că ”nu fuge de cei care contează în societatea românească”.
După care a fugit de jurnaliștii care îl așteptau la ieșire.
Comentarii