Fostul vicepremier Gabriel Oprea a făcut, joi seară, la Antena 3, primele precizări referitoare la întâlnirea relatată în presă de Dan Andronic, la care au participat Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea și Vasile Dâncu.

Gabriel Oprea a precizat, în emisiunea "Sinteza zilei", cu dureri de cap cauzate de ceea ce se vorbește la televizor, că întâlnirea despre care Dan Andronic a relatat a fost, de fapt, o masă la el acasă, pe care a dat-o cu ocazia zilei fostului primar Niculae Onțanu.

”Mă uit la televizor și mă doare capul. Am anunțat că dau o masă, la mine acasă. Era ziua lui Onțanu. L-am invitat pe domnul Andronic, pe Anghel Iordănescu, pe Vasile Dâncu, l-am invitat și pe domnul Maior. Masa a durat până la ora 22:30 – 23:00. Eu nu știu ce a discutat fiecare, mi-am făcut datoria de gazdă. A fost o simplă masă”, a spus Gabriel Oprea.

Fostul vicepremier i-a închis prezentatorului telefonul înainte ca acesta să îi adrese întrebări, însă a revenit în direct, câteva minute mai târziu, la insistențele soției, pentru a mai face câteva precizări și pentru a-și anunța prezența în emisiunea de marțea viitoare.

Totodată, fostul ministru de Interne a lăsat să se înțeleagă că și Florian Coldea a fost prezent la masa dată pentru Niculae Onțanu.

"Vă explic moment cu moment. Nu infirm faptul că a fost domnul Coldea, dar vreau să vă explic exact. Să știți că mai sunt și mese între prieteni sau între colegi și nu durează toată noaptea. A durat doar două ore jumătate și a fost doar o masă. M-a bătut la cap nevastă-mea să intru", a mai spus Gabriel Oprea.

Andronic: Invitația nu avea legătură cu Onțanu, n-am stat la nici o masă, am intrat direct în birou unde se aflau Maior, Coldea și Kovesi

După declarația lui Gabriel Oprea, Dan Andronic a precizat, pe Facebook că în 6 decembrie 2009, în timp ce stătea cu cu Sebastian Vlădescu, cu fosta soția a lui Călin Popescu Tăriceanu, Ioana, și cu niște prieteni să vadă rezultatele exit-poll-urile alegerilor prezidențiale, a fost sunat, după ora 21:00, de Gabriel Oprea, care l-a chemat la el acasă, dar nu ziua lui Nicolae Onțanu, pe care nici nu prea îl cunoștea. Andronic spune, contrat celor afirmate de Oprea, că nu a stat la nicio masă, ci a intrat direct în birou, unde se aflau Maior, Coldea, Kovesi și Dîncu.

Precizările lui Gabriel Oprea vin și în contextul în care, joi, fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat că avea informații despre implicarea lui Gabriel Oprea și a lui Florian Coldea în alegerile prezidențiale din anul 2009.

Mai mult, Vanghelie a afirmat că Oprea spune că Maior l-a drogat.

"Știam implicarea lui Oprea, știam implicarea lui Coldea și nu cunoșteam doar eu, cred că puțin mai mulți, dar nu au curaj să vorbească. (...) Știu și cum au fost anunțate persoanele implicate, plecând de la Maior în jos, de cine au fost anunțați de deciziile noastre și ședințele oficiale. (...) L-am rugat pe Coldea să îl ajute pe Ponta și nu a vrut. L-a ajutat pe Geoană și a câștigat Ponta. E noaptea minții. Ghiță îl roagă pe Coldea pentru Ponta și nu a vrut. Apoi s-au dus să joace tenis împreună. Sunt multe de spus. Din păcate, oamenii ăștia încă mai pendulează prin țară după ce au vândut tot (..) L-ați văzut pe Oprea? Căutați-l! Oprea zice că Maior l-a drogat. E important să-l căutați. Uitați-vă la fața lui, că ne-a condus și a fost statul, a fost între cei care au participat la primele arestări și la unele decizii de condamnare", a spus Vanghelie.