Fostul vicepremier Gabriel Oprea a făcut, joi seară, la Antena 3, primele precizări referitoare la întâlnirea relatată în presă de Dan Andronic, la care au participat Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Florian Coldea şi Vasile Dâncu.

Gabriel Oprea a precizat, în emisiunea "Sinteza zilei", cu dureri de cap cauzate de ceea ce se vorbește la televizor, că întâlnirea despre care Dan Andronic a relatat a fost, de fapt, o masă la el acasă, pe care a dat-o cu ocazia zilei fostului primar Niculae Onțanu.

”Mă uit la televizor și mă doare capul. Am anunțat că dau o masă, la mine acasă. Era ziua lui Onțanu. L-am invitat pe domnul Andronic, pe Anghel Iordănescu, pe Vasile Dâncu, l-am invitat și pe domnul Maior. Masa a durat până la ora 22:30 – 23:00. Eu nu știu ce a discutat fiecare, mi-am făcut datoria de gazdă. A fost o simplă masă”, a spus Gabriel Oprea.

Fostul vicepremier i-a închis prezentatorului telefonul înainte ca acesta să îi adrese întrebări, însă a revenit în direct, câteva minute mai târziu, la insistențele soției, pentru a mai face câteva precizări și pentru a-și anunța prezența în emisiunea de marțea viitoare.

Totodată, fostul ministru de Interne a lăsat să se înțeleagă că și Florian Coldea a fost prezent la masa dată pentru Niculae Onțanu.

"Vă explic moment cu moment. Nu infirm faptul că a fost domnul Coldea, dar vreau să vă explic exact. Să știți că mai sunt și mese între prieteni sau între colegi și nu durează toată noaptea. A durat doar două ore jumătate și a fost doar o masă. M-a bătut la cap nevastă-mea să intru", a mai spus Gabriel Oprea.

Andronic: Invitația nu avea legătură cu Onțanu, n-am stat la nici o masă, am intrat direct în birou unde se aflau Maior, Coldea și Kovesi

După declaraţia lui Gabriel Oprea, Dan Andronic a precizat, pe Facebook că în 6 decembrie 2009, în timp ce stătea cu cu Sebastian Vlădescu, cu fosta soţia a lui Călin Popescu Tăriceanu, Ioana, şi cu nişte prieteni să vadă rezultatele exit-poll-urile alegerilor prezidențiale, a fost sunat, după ora 21:00, de Gabriel Oprea, care l-a chemat la el acasă, dar nu ziua lui Nicolae Onţanu, pe care nici nu prea îl cunoştea. Andronic spune, contrat celor afirmate de Oprea, că nu a stat la nicio masă, ci a intrat direct în birou, unde se aflau Maior, Coldea, Kovesi şi Dîncu.

Precizările lui Gabriel Oprea vin și în contextul în care, joi, fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat că avea informaţii despre implicarea lui Gabriel Oprea şi a lui Florian Coldea în alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Mai mult, Vanghelie a afirmat că Oprea spune că Maior l-a drogat.

"Ştiam implicarea lui Oprea, ştiam implicarea lui Coldea şi nu cunoşteam doar eu, cred că puţin mai mulţi, dar nu au curaj să vorbească. (...) Ştiu şi cum au fost anunţate persoanele implicate, plecând de la Maior în jos, de cine au fost anunţaţi de deciziile noastre şi şedinţele oficiale. (...) L-am rugat pe Coldea să îl ajute pe Ponta şi nu a vrut. L-a ajutat pe Geoană şi a câştigat Ponta. E noaptea minţii. Ghiţă îl roagă pe Coldea pentru Ponta şi nu a vrut. Apoi s-au dus să joace tenis împreună. Sunt multe de spus. Din păcate, oamenii ăştia încă mai pendulează prin ţară după ce au vândut tot (..) L-aţi văzut pe Oprea? Căutaţi-l! Oprea zice că Maior l-a drogat. E important să-l căutaţi. Uitaţi-vă la faţa lui, că ne-a condus şi a fost statul, a fost între cei care au participat la primele arestări şi la unele decizii de condamnare", a spus Vanghelie.