El a anunțat săptămâna trecută că va veni marți în studioul Antenei 3 pentru a da lămuriri despre întâlnirea din noaptea alegerilor prezidențiale din 2009. S-a răzgândit și a intrat miercuri prin telefon, evitând însă să ofere răspunsuri clare.

Oprea a intervenit telefonic, miercuri seara, la "Sinteza zilei" de pe Antena 3, unde a răspuns întrebărilor legate de cina din seara alegerilor (6 decembrie) care a avut loc la el acasă și la care - conform postului tv - ar fi participat George Maior, Laura Codruța Kovesi si Florian Coldea, pentru a pune la cale fraudarea alegerilor, scrie HotNews.ro.

Fostul vicepremier a reluat afirmațiile făcute săptămâna trecută, susținând că a fost doar o masă oferită în cinstea lui Nicolae Onțanu și unde i-a invitat pe George Maior, Anghel Iordănescu și Dan Andronic, "toți prieteni buni cu mine".

La insistențele moderatorului dacă Kovesi și Coldea au fost la acea cina sau dacă i-a invitat, Oprea a evitat un răspuns direct, susținând că el nu i-a invitat la acea cină pe cei doi, dar nici nu a infirmat categoric că aceștia nu s-au aflat acolo în acea seară.

Context:

Jurnalistul Dan Andronic a publicat, recent, un articol în evz.ro, în care susținea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009 a mers la locuința lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alții, George Maior, șef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, și Laura Codruța Kovesi, la momentul acela procuror general al României.

Dan Andronic a scris că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi erau preocupați, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.

Ulterior, fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat că avea informații despre implicarea lui Gabriel Oprea și a lui Florian Coldea în alegerile prezidențiale din anul 2009.

În urma acestor dezvăluiri, Gabriel Oprea a făcut, joia trecută, la Antena 3, câteva precizări referitoare la întâlnirea relatată în presă de Dan Andronic, la care au participat Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea și Vasile Dâncu.

Gabriel Oprea a precizat, tot în emisiunea "Sinteza zilei", cu dureri de cap cauzate de ceea ce se vorbește la televizor, că întâlnirea despre care Dan Andronic a relatat a fost, de fapt, o masă la el acasă, pe care a dat-o cu ocazia zilei fostului primar Niculae Onțanu.

Fostul vicepremier i-a închis telefonul prezentatorului înainte ca acesta să-i adreseze întrebări, însă a revenit în direct, câteva minute mai târziu, la insistențele soției, pentru a mai face câteva precizări și pentru a-și anunța prezența în emisiunea de marțea viitoare.

Dar Oprea nu s-a ținut de cuvânt, preferând să aibă tot o scurtă intervenție telefonică miercuri seara.