Marian Oprișan, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, a apărut în aceste zile la volanul unui Mercedes Maybach GLS, o mașină de teren masivă, de lux și foarte puternică.

El a trecut-o și în declarația de avere, fără să specifice prețul de achiziție. Mercedes Maybach GLS este un model de top al concernului german, prețul de catalog al unui astfel de exemplar fiind de circa 188.000 de euro, scriu jurnaliștii de la G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, Oprișan a înmatriculat noul bolid cu un număr specific, păstrat de la limuzina Audi A8, pe care a vândut-o în acest an.

Marian Oprișan nu a răspuns la apelurile și mesajele G4Media pentru a oferi lămuriri despre sursa veniturilor pentru această achiziție.

Potrivit declarației sale de avere, Marian Oprișan a încasat în 2020 venituri doar de la Consiliul Județean Vrancea. El nu are acțiuni la companii și nici nu încasează venituri din chirii sau arende. În schimb, Oprișan are plasamente la mai multe bănci (în valoare totală de circa 400.000 de lei) și împrumuturi acordate unor persoane fizice în valoare de circa 135.000 de lei.

Este cunoscut apetitul lui Marian Oprișan pentru mașinile puternice și scumpe. Pe lângă acel model Audi A8 vândut de curând, Oprișan a condus modele precum Toyota LandCruiser, Nissan Navara, Toyota Tundra, Mercedes G sau Toyota Shelby.