Guvernul ia în calcul introducerea unor noi restricții din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Una dintre aceste măsuri ar viza ca restricțiile de circulație pe timp de noapte să se aplice în intervalul orar 22:00 - 05:00, nu 23:00 - 05:00, așa cum este în prezent, au declarat surse guvernamentale pentru EURACTIV România.

Pentru ca măsura să se aplice, aceasta trebuie să fie adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) printr-o Hotărâre care urmează apoi să fie adoptată și de Guvern.

De asemenea, aceleași surse susțin că marile centre comerciale rămân deschise, iar magazinele se vor închide tot la ora 21:00.

Potrivit surselor, cele mai multe cazuri vin din zona stațiunilor turistice, astfel că în cazul acestora se ia în calcul limitarea cu 30-50% a capacității de cazare.

Ieșirea pe timpul nopții din casă se face în prezent pe baza unei declarații pe propria răspundere.

Astfel, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.