Președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut duminică seară, în cadrul unei conferințe de presă, că tentativa lui Liviu Dragnea și a PSD de a confisca referendumul a determinat oamenii să nu iasă la vot.

"Pe o temă care în toate sondajele de opinie a beneficiat de o susținere publică de peste 80%, astăzi, la vot, nu s-a întrunit cvorumul. Tentativa lui Liviu Dragnea și a PSD de a confisca politic această temă a determinat milioane de români să nu vină la vot și să dea un vot de blam către Liviu Dragnea și partidul de guvernământ", a declarat Ludovic Orbandupă închiderea secțiilor de votare.

El a mai spus că liderul PSD a furat celor care au semnat inițiativa de revizuire a Constituției tema familiei și a compromis-o.

"Liviu Dragnea a furat celor trei milioane de cetățeni care au semnat inițiativa de revizuire a Constituției această temă, a arunca-o în derizoriu și a compormis-o, pentru că pe tot ce pune mâna Liviu Dragnea, se ofilește, se compromite și este aruncat în derizoriu. Organizarea referendumului a fost extrem de proastă, nu a existat niciun fel de campanie de informare din partea Guvernului", a mai spus Orban.

Liderul PNL a afirmat că pare că Guvernul și-a dorit ca acest referendum să nu fie validat.

"Parcă acest Guvern și-a dorit ca interesul cetățenilor pentru acest referendum să fie cât mai mic. În ceea ce ne privește, am asigurat reprezentarea PNL în fiecare secție de votare, cu obiectivul clar de respectare a legii", a mai adăugat acesta.