Premierul Ludovic Orban spune că după alegerile parlamentare urmează 4 ani de zile de "pace politică" în România, iar toți trebuie să se ocupe în acest timp de spitale, digitalizare și infrastructură.

”Cel puțin patru ani de dezvoltare. Patru ani de pace politică în care nu vom avea alegeri și toți să se ocupe să avem spitale, digitalizarea sistemului public, infrastructură de transport, îmbunătățirea infrastructurii educaționale, rețeaua de gaze. Va exista o dinamică economică. Guvernul pe care îl conduc este pro-business. Vom avea un parteneriat cu oamenii de afaceri. Vrem să dezvoltăm o rețea de centre de inovare digitală, este un model care a funcționat în țări precum Germania. (...) Educația trebuie îmbunătățită prin calitatea cadrelor didactice. Trebuie stimulată capacitatea de sinteză, creativitatea, oricum românul e creativ, de-aia suntem buni pe cercetare. Trebuie schimbat un pic ritmul. Trebuie încurajată orice inițiativă individuală. Trebuie să încurajăm încă de pe băncile scolii această abordare", a declarat premierul la Realitatea PLUS.

El a afirmat din nou că Guvernul său a trebuit să facă față unei pandemii pentru care sistemul medicual nu era pregătit. Orban suține că că, pe lângă cele trei spitale regionale, se vor mai construi încă zece spitale noi.

”Noi a trebuit să facem față unui sistem care nu era pregătit să facă față unei pandemii. Am crescut cu peste 5 miliarde de lei alocările pentru sănătate. În următorii ani, pe fonduri europene care provin din facilitatea de reziliență, 2021-2027, am alocat o sumă de 6 miliarde de euro pentru sănătare. Pe lângă cele trei spitale regionale se vor mai construi încă zece spitale noi. Modernizăm foarte multe spitale. Trebuie făcută o reformă extrem de serioasă. Trebuie investiții și în ambulator și în rețeaua de medici de familie. Gândim niște soluții ca să putem să determinăm ca în mediile unde nu există medici de familie să fie. Să facă educația sanitară, să-i determinte pe oameni să-și facă analize în stadii incipiente, să nu ajungă în stadii avandate. Noi ne-am confruntat în această pandemie cu nevoia de aplicații care să transmită informația rapid”, a declarat premierul.