Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că moțiunea de cenzură "intră în linie dreaptă", urmând că în această săptămână să fie finalizate negocierile cu partidele politice și să se stabilească data exactă a depunerii acesteia.

UPDATE 16.00 "BPEx a hotărât cu majoritate, a fost doar o abținere, votarea moțiunii de cenzură. Colegii au și semnat tabelele referitoare la moțiune. Suntem 20 de parlamentari ALDE care am semnat și vom semna, că unii colegi sunt pe drum dinspre aeroport", a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.

+++

"Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate, moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuțiile cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România", a declarat Ludovic Orban, la finalul Biroului Executiv al PNL.

Liderul PNL a mai precizat că și-a informat colegii privind stadiul discuțiilor, iar obiectivul este să adune cele 233 de semnături în cursul acestei săptămâni și să stabilească data la care va fi depusă moțiunea de cenzură.

Liberalii așteaptă ca ALDE să stabilească în ședința Biroului Politic Executiv de luni ce vor face în privința moțiunii. 

"Vom vedea pe câte semnături putem conta (de la ALDE -n.r). Calculele noastre ne fac să fim optimiști”, a mai declarat Ludovic Orban.

+++

Până acum, potrivit unor surse din cadrul PNL, moțiunea a fost semnată de USR, UDMR, PMP Pro România. Moțiunea are nevoie de 233 de voturi pentru a fi adoptată.