Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat luni, la începutul noii sesiune parlamentare, că noua legislatură va respinge toate proiectele depuse de PSD în legislatura trecută, adăugând că acestea "fac rău României".

”Am stabilit să realizăm o asanare a proiectelor legislative și să respingem toate proiectele care au fost depuse în legislatura trecută de principalul partid de opoziție și care afectează punerea în posibilitatea de punere în practică a programului de guvernare. Este vorba de sute de proiecte legislative. Am cerut de la actualul Guvern puncte de vedere pe aceste proiecte, iar ele vor intra în procedură de respingere, astfel încât să putem să oprim proiectele care fac rău României”, a declarat Orban.

El a mai spus că noua majoritate parlamentară va adopta OUG-urile emise de Guvernul condus de el exact în forma în care au fost aprobate și vor fi corectate modificările făcute de vechea legislatură tot în Parlament.

Orban a mai anunțat că urmează să fie adoptate de Parlament și Ordonanțele emise de Guvernul Cîțu imediat după alegeri.

O altă prioritate anunțată de Orban este "punerea în acord cu Constituția a zeci de proiecte neconstituționale" adoptate tot de vechiul Parlament.

Luni, în prima reuniune a plenului Senatului au fost respinse două propuneri legislative de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală inițiate de PSD în legislatura anterioară și care au fost declarate neconstituționale de Curtea Constituțională.