Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că are programată la finalul lunii octombrie o vizită oficială în Franța, urmând ca alte două deplasări - în Israel și Germania - să aibă loc în luna noiembrie.

"Am stabilită vizită oficială în Franța, la sfârșitul lui octombrie. Avem câteva puncte în discuție, în cadrul acestei vizite oficiale. Principalul punct e semnarea foii de parcurs privind parteneriatul strategic dintre Franța și România, dar de asemenea abordăm o serie de alte probleme concrete. Voi fi însoțit, cel mai probabil, de ministrul de externe, de ministrul economiei, de ministrul agriculturii și de ministrul apărării, întrucât sunt și chestiuni care țin de colaborarea în domeniul militar", a declarat Ludovic Orban la videoconferința ”RoInvest”, organizată de agenția de presă News.ro.

De asemenea, Orban a mai spus că va avea o vizită oficială în Israel, în prima parte a lunii noiembrie, adăugând că existat și eventualitatea de a se deplasa în vizită oficial în Statele Unite ale Americii, dar "acolo au fost niște situații care, practic, a trebuit ca vizita să fie organizată în felul în care a fost organizată".

Ludovic Orban a mai anunțat că va face o vizită și în Germania, dar încă nu are programul vizitei fixat.

"Voi participa la conferința de la Berlin, dar acum suntem în curs de discutare a detaliilor, relațiilor bilaterale, întâlnirilor bilaterale. Încă nu e un program care a fost convenit oficial, dar voi fi prezent în Germania în a doua parte a lunii noiembrie și e normal să fiu, mai ales în timpul președinției germane a Consiliului Uniunii Europene", a mai explicat acesta.